FAQ

Heeft u een vraag? Vind hier direct het antwoord op de meest gestelde vragen.
Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp of e-mail.

Vrijblijvende offerte

Van gratis offerte tot afspraak in 2 minuten
24/7 Klantenservice
Professionele stoomreiniging
+5 jaar ervaring

Vrijblijvende offerte

Veel gestelde vragen

Kunnen jullie alle vlekken verwijderen?

Als vuistregel hanteren wij dat 95% van de vlekken verwijderd kunnen worden uit uw meubilair. Helaas zijn er vlekken die zeer moeizaam tot niet volledig uit uw meubels gehaald kunnen worden. Denk hier bij aan vlekken als: inktvlekken, rode wijn vlekken en bloedvlekken. Daarnaast spelen ook nog andere factoren mee: welke stof heeft het meubelstuk, welke kleur heeft het meubelstuk en hoe hardnekkig is de vlek. Twijfelt u over de bestrijdbaarheid van uw vlek? Neem dan even contact met ons op. Vlekken worden altijd verwijderd tot zo ver als mogelijk.

Hoe lang blijft de basis impregnatie beschermend?

Aan de hand van het meubilair dat geïmpregneerd is, zal de basis impregnatie tussen de één en drie maanden aanwezig zijn op uw meubels. Dit is afhankelijk van een stukje gebruik en de intensiteit van het gebruik.

Op welke dagen kunnen jullie langskomen?

Van maandag tot en met zaterdag zijn wij onderweg om al uw stoomreinigingsproblemen op te lossen. Let er wel op dat onze zaterdagen zeer druk zijn. Bent u enkel op deze dag beschikbaar, dan raden wij aan op tijd te reserveren.

Zijn jullie ook in de avond beschikbaar?

Wij zijn ook in de avond beschikbaar om te stoom reinigen. Wij realiseren ons dat veel mensen overdag werken en komen u zo graag tegenmoet.

Krijg ik een factuur van jullie werkzaamheden?

Ja, u ontvangt een factuur van de uitgevoerde werkzaamheden. Deze krijgt u direct of dezelfde avond na de uitvoering opgestuurd via uw opgegeven e-mailadres.

Ja, u ontvangt een factuur van de uitgevoerde werkzaamheden. Deze krijgt u direct of dezelfde avond na de uitvoering opgestuurd via uw opgegeven e-mailadres.